LOGOS Učiteljica

SAVJETOVALIŠTE-[PITANJE] Što napraviti kada dijete lako gubi koncentraciju?

Dakle, pripremamo si prostor kako bi nam sve bilo nadohvat ruke i kako bi kada krenemo učiti vrijeme uložili u učenje, a ne u traženje šestara na dnu torbe u ormaru. Jednako bitno kao imati pripremljen pribor je ukloniti nepotrebne predmete s radnog mjesta kako bismo izbjegli odvlačenje pažnje.

SAVJETOVALIŠTE-[PITANJE] Kako da u sljedećem polugodištu malo popravimo ocjene i poboljšamo sam prosjek.

Oni koji nisu na vrijeme učili, zadnji tjedan vide kao slamku spasa i zadnju priliku za poboljšanje ocjena, što im naravno stvara i određeni stres. Kako bi se on izbjegao na kraju školske godine, potrebno je stvari malo drugačije posložiti na početku drugog polugodišta.

Kako mentalne mape pomažu u učenju. Olakšavaju li one učenje i kako se pravilno izrađuju?

Mentalne mape su odličan saveznik u učenju teorijskog gradiva. One teorijske sadržaje oblikuju i kategoriziraju kako bi učenje bilo smislenije i lakše.

[PITANJE] Možete li nam reći što su konkretno mnemotehnike i kako ih možemo koristiti u učenju?

Dok su nam „vanjski pomagači“  u pamćenju podsjetnici i planire, mnemotehnike zauzimaju mjesto „unutarnjih pomagača“

Postoje li zaista tajne učenja?

Ukoliko tražite odgovore na ova pitanja, tu je Logos učiteljica i ona ih otkriva za vas! Sigurno se pitate tko je taj koji krije svu mudrost i postoji li čarobni štapić kojim svoje dijete natjerati na učenje.

Koliko je dobro biti uključen u djetetove obveze i učenje?

Ukoliko dijete ne zna riješiti poneki zadatak ili mu teže ide učenje, naravno da je dobro pružiti mu određenu pomoć kako bi zadatci bili izvršeni.

Je li školiski uspjeh važan? … a neuspjeh?

Znanje nam je bez sumnje potrebno za život u raznim područjima, ali su nam potrebne i dobre ocjene. Od prvih razreda osnovne škole uče nas kako je bitno konstantno raditi, truditi se i učiti te imati dobre ocjene.

Što učiniti kada vaše dijete ima manjak samopouzdanja?

Sigurno vam se dogodilo da čujete vaše dijete kako izražava nezadovoljsto samo sa sobom ili da smatra kako nije dovoljno dobro u nekom području ili da neće biti dovoljno dobro u nečemu u čemu se želi okušati.

Uzori su kao svjetionici na moru

Učenicima je često problem upravo nedostatak motivacije i zato vam donosimo jednu vježbu koja ih može potaknuti da se motiviraju.

Dugo toplo ljeto

Prva zabavna igra koju vam donosimo odnosi se na ponavljanje množenja i dijeljenja i prikladna je i za starije đake (iskustvo je pokazalo).

Koncentracija

Da bismo zadatke obavili kvalitetno i lako važno je da nam misli ne lutaju i da budemo usredotočeni na baš ono što u tom trenutku obavljamo.

Kome zvono zvoni?

Osvrnemo li se konkretno na pisanje testova za koje je većinom predviđeno 45 minuta, možemo se zapitati je li svakom učeniku to optimalno vrijeme za pokazati znanje.

MNOŽIONIČAR

Ah, ta tablica množenja! Najveća briga drugašića, malo manja briga starijih đaka, ali svejedno briga! Kako samo naučiti sve te umnoške i to još napamet?!

Logoterapija

Sigurno nam se svima dogodilo da ponekad ne možemo pronaći smisao onoga što radimo i da se pitamo gdje nas to vodi i koja je svrha odavljanja određenog zadatka.

IDEMO NA MOREEE! Ljetni kamp s Logos učiteljicom!

Neka ovi ljetni praznici budu totalno zabavni. Za zabavno i korisno provedeno slobodno vrijeme ove godine je zadužena Logos učiteljica i turistička agencija Konture.

KAKO NATJERATI DIJETE NA UČENJE

Počela je nova školska godina i već na samom početku, u razgovoru s roditeljima uvijek se vraćamo na to pitanje koje je trajno aktualno- kako natjerati dijete na učenje?

Kriza je prilika

Jesmo li ikada razmišljali da kriza može imati i pozitivan predznak? Mora li ona nužno biti opasnost za nas ili može biti i prilika?

Novogodišnje odluke – kako ih donijeti i zaista provesti u djelo

1. Zašto donosim novogodišnje odluke? Je li to nešto što je danas popularno, što se mora ili što stvarno želim jer će mi promijeniti život na bolje?

5 savjeta za zabavno i edukativno ljeto s Vašim djetetom

U nastavku donosimo 5 savjeta kako svom djetetu možete priuštiti zabavno i edukativno ljeto bez puno muke.

Kako svom školarcu osigurati zabavno ljeto

Stižu nam ljetni dani, nema škole, počinju godišnji odmori, ali nismo smislili kako ćemo provesti te slobodne dane. Djeca su živahna, zaigrana, puna života i ne želimo da im bude dosadno, već im želimo pružiti zabavno ljeto za pamćenje. Ali kako? Logos učiteljica ima prijedlog.